2.2.1. Registrera ny boendeenhet

 1. För att skapa en ny boendeenhet, väljer du funktionen Skapa boendeenhet i menyn Kommun, på startsidan.
  Registreringssidan öppnas, där du skall registrera den nödvändiga informationen om det nya boendet.  Följande uppgifter är obligatoriska att ange för att kunna spara boendet:
  1. Boendenamn
  2. Boendetyp
  3. Platsantal
  4. Adressfälten under Avtalsadress
  5. Ansvarig person för boendeenhet

 2. Ange uppgifterna i fälten, och klicka på Spara-knappen. En bild på den sparade informationen visas, tillsammans med ett bekräftelsemeddelande:  Boendeenheten har nu fått en boendekod, samt texten ”Inväntar tilldelning” i fältet Område. Vidare är statusläget angivet till ”Inväntar status”, eftersom aktiveringen av boendet görs av regionens tandvårdsenhet.
   
 3. Efter registreringen ovan, kommer regionens tandvårdsenhet att koppla boendeenheten till ett basområde och aktivera boendet. Området styr i sin tur kopplingen till den leverantör av uppsökande verksamhet som
  skall utföra munhälsobedömningar och utbildning av omvårdnadspersonal. Boendeenheten är sökbar i funktionen Sök boendeenhet, i menyn Kommun överst på sidan.
   
 4. När tilldelning till Område och aktivering gjorts av landstingets tandvårdsenhet, ser boendeinformationen ut så här:  Registreringen av Boendet är nu klar, och patienter kan placeras på boendet i samband med utfärdande av intyg och uppdatering av patientinformation.